Container Icon

Suka Pelangi Saya?

doubleTWO doubleONE

~ sns cerita tentang ~
Assalamua'laikum wbt

Salam Saiyidul Ayyam Malaysia! Salam Malam Jumaat UK :)

2|2|11 : Umurnya 23
Ikut kalendar Hijr, umurya sudah 24.

Warkah Alam Maya buat Cinta-Cintaku....

1) Alhamdulillah, Terima Kasih ALLAH untuk segala nikmat yang tak terbilang banyaknya!

2) Terima Kasih Mak dan Abah untuk 23 tahun hujan cinta, kasih dan sayang ! 9bulan belaian manja dalam rahimmu Mak !

3) Terima Kasih buat kakak-kakak di Malaysia dan Saudi, buat abang dan juga kaum keluarga yang sentiasa dalam ingatan.

4) Terima Kasih untuk teman, sahabat, rakan dan kawan yang selalu di hati.

5) Buat yang mengenali diri ini, walaupun saya tidak mengenali anda.

Terima kasih untuk segala ucapan, ingatan dan semangat. Moga ALLAH sajalah dapat membalas jasa kalian! Terharu, sungguh saya rasa terharu dengan tak putus-putus doa yang diterima. Aminkanlah bersama-sama saya yer! Makbulkanlah setiap satunya YA ALLAH, andai itu yang terbaik untuk hambaMu ini. Jauhkanlah yang buruk untukku pada pandanganMu.

Tiada apa yang menarik pada ulangtahun saya kali ni, kerja seperti biasa dan hanya bakar sebiji kek coklat fudge berhiaskan strawberi dan tulisan comot sendiri :P. Menerima sebiji kek coklat lagi dari Dr. Siti dan keluarga beserta set hadiah yang cantik juga sebuah Harrods bear dari sahabat saya, Husna :). Alhamdulillah, jasa kalian dikenang! Kata K.La, kejap je kecewa saya dan katanya saya gembira di sini. Mudah-mudahan saya tersenyumlah di sini tanpa rasa sedikit pilu dan hiba. Saya taknak derita, saya mahu BAHAGIA. Terharu kuasa 2, membaca ucapan di blog K.Siti T__T hingga tak termampu nak berkata-kata!. Entry kali ni, basi-basi saja. Terima kasih lagi kerana sudi membaca :).
=)

Sebelum saya terlalu sibuk, lebih baik saya bayar hutang Tag dari K.Yus ni, walaupun dah tersengguk-sengguk depan lappy (padahal baru jam 9.30pm). Mata da kuyu sangat.

1. Adakah anda rasa anda hot?
Saya sangat sejuk sekarang! Nak jugak merasa hot tapi kena tunggu musim panas nantilah :p

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.

3. Cerita pasal gambar ni.
Saya abstrak orangnya, nantikan pelangi terang untuk saya dan sebenarnya saya nak guna gambar keluarga tapi saya tau, saya tak kuat nak tatap wajah mereka di kejauhan ini. Dan kosong je kan destop saya tu seperti hati kosong yang saya bawa ke sini.Masih belum terisi dan saya harap dapat diisi dengan sebaiknya pengisian di sini.

4. Kali terakhir makan pizza.
2hari lepas :D. Pizza kat sini pun boleh tahan sedapnya! Belum mencuba membuatnya lagi, nantilah nak cuba.

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Sedang dengar BTH (Berjalan Tanpa Henti), tak habis-habiskan dengan lagu ni tapi biar saya sajalah yang tahu kenapa! Tapi yang ni rakaman punya :).

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
Mendengar lagu dan bernafas ikut mulut, hidung dah tersumbat :(.

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?

  • SNS : singkatan nama saya, ada la sorang tu panggil SNSD ( rasanya dia x baca kut blog saya :P)
  • Chaq : K.Zati dan Abang suka panggil
  • Tulip : sebab saya suka bunga tulip
  • Gadis Desa
8. Tag 5 orang.
sapa saya nak tag ni?
1.) K.Yana
2.) Laling AnaFarzana
3.) Annas
4.) A.Muhammad Devotees
5.) K.Sitiku

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda?
Kenalan alam maya, berjumpa di alam nyata semua dengan IzinNYA dan jugak ukhuwwah antara FeelhoneyMania

10. Katakan sesuatu kepada nombor 5.
Kita sayang sangat kat kakak dan kakak tau tu kan :)

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa?
Banyak orang berhubungan dengan dia, saya pun berhubungan dengan dia sebagai jiran, teman dan kawan baik saya :P. Psst, tukarlah status hubungan di FB tu.hihihi.

12. Bagaimana pula dengan nombor dua?
Teman terbaik saya dari sekolah hingga kini, banyak saya cerita tentang dia di blog ni =).

13. Kata-kata cinta kepada nombor 4.
Saya terlihat link blog saya di blognya, jadi saya taglah tanda terima kasih =). Kalau terbaca, silalah buat. Lagipun tengah dengar lagu kumpulan dia ni :p.

14.Berikan 4 fakta tentang orang yang kamu tag.
K.Yana : FeelhoneyMania | Pemberi Buku 'Bila ALLAH menduga kita | Peguam | Comel =)
Laling AnaFarzana : Baik sangat | siBintang | Jurutera Kimia | kawan sekolah =)
Annas : Jiran | ada Bubu tapi tak pernah bawa kita naik | Budak Math | Kadang-kadang pelik :P
A.Muhammad : Penasyid | ada Sony Alpha | suka melancong | suka magnet peti ais :P
K.Siti : pensyarah | tabah | tinggi sangat | ada abang hensem :P

Sekian langsai hutang tag!

Nota : Kak La cakap nak datang sini 6-14 (April), saya pula cuti 3minggu jadi plannya kami berjalan-jalan sekitar Eropah sajalah. Blog Bakteria tu nanti saya update, saya sibuk siket dan tak ke mana-mana pun.

Jantung Hatiku : akan bertambah bilangan ahli keluarga lagi. ALHAMDULILLAH :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

annas zainal said...

waaa..rase x larat nak buat tag tu..hhaha.*memang x pnh buat kot..hahhaha

Sarah Azizul said...

tambah ahli baru???
*wink wink. seronok!!!

eus said...

wahhh.... dh buat yer! bagus2.. hehe..

aNa_mE said...

saya di tag..sorry laling..bit bz lately ni..will do ur tag asap ya..
miss u so muchh!!