Container Icon

Suka Pelangi Saya?

w a l k a w a y

~ sns cerita tentang ~

Berundur
Bukan sudah kalah
Berundur
Bukan mahu mengalah
Berundur
Bukan juga lemah
Tetapi penantian yang lelah....

Kadang kala berjauhan seketika dapat beri ruang sama ada diri kita diperlukan atau sekadar teman di pinggiran! Saya pilih untuk beri waktu untuk diri sendiri, saya tak mampu barangkali tapi saya perlu mencuba!


Jantung hatiku : Jika dilantun bola ke dinding, andai ia kembali maka bersyukurlah ia memang untukmu andai sebaliknya maka bersyukurlah, ia lebih berhak ke arah lain =)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kembara Korban 2010

~ sns cerita tentang ~

Buat sementara, saya bekerja dengan EzQurban di Batu Caves ( sebulan jer). Tapi hati saya masih teringat pesakit-pesakit ya! Baiklah ni saya cilok dari K.Sara je ni, : (klik)
Untuk maklumat terkini, boleh dengar IKIM.FM setiap Rabu jam 10mlm dan ulangan hari Ahad jam 5ptg. :)



Aturcara sangat menarik seperti berikut :

Hari 1
  • Mengembara ke Siem Reap dan tasik Tonle Sap
  • Menuju ke Tonle Sap Night Market
Hari 2
  • Ke Angkor Wat
  • Malam raya bersama-sama masyarakat kampung untuk takbir raya.
  • Konsert Nasyid Aidil Adha Kemboja Malaysia ( Muad'z, Hafiz Gendang, Devotees)
Hari 3
  • Bersama-sama dengan masyarakat kampung untuk menunaikan Solat Eidul Adha
  • Hari Raya Qurban Pertama - Sekitar pelaksanaan qurban
  • Bertolak ke Phnom Penh
  • Konsert Nasyid Aidil Adha 2 Kemboja Malaysia ( Muad'z, Hafiz Gendang, Devotees)
Hari 4
  • Hari Raya Qurban kedua- Phnom Pehn
  • Beramah mesra bersama masyarakat kampung dan mengenali budaya di sana.
  • Mukadimah kepada peserta kembara untuk berbelanja membeli cenderahati dan ole-ole dari Kemboja. Bergerak menuju ke tempat bersejarah bersama.
Hari 5
  • Hari ke dua untuk berbelanja dan membeli cenderahati dan ole-ole dari Kemboja
  • Pulang ke Malaysia

Nota : Masih mencari tempat 'bulan madu' seterusnya! Ya Allah permudahkan urusanku....

Jantung hatiku : Pesakit saya jiwa saya!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

G G A G C B awak !!!

~ sns cerita tentang ~
12.00am / 19.10.10.....


Awak,
Today is your day!
Happy Birthday :)
Awak,
Gratefulness to Allah for everything.
Thank you to your mum and dad for their love!
Awak,
I dont have precious present to give
But I know I can give something
For you to remember even only for a second!
Just a simple one...


Zillion a few times i try to download Hp Media Webcam but FAILED.
I hate waiting for nothing, so .......tara!
Due to upload failure, my video just like hmmmmm =_= !

I dont know what character you like
but I simply choose this anime because she is so cute, i guess..hihi

ini bukan awak.
mana boleh tunjuk awak kat sini....:))
video
G G A G CB
G G A G D C
G G G E C C B A
F F E C D C

Nota : Awak is You :P . Yes, it's you! Just perasan yourself it is you...lolx
Get well soon! Birthday fever.....:)) Hm, frustrated with unsuccessful video.haish =_= MISSION FAILED.....

P/S : waaaa, mau mandi..kemas keyboard...Zzz.

Jantung Hatiku : we do not remember a date, but we do memories moments!!! My do'a is my present to you. May your dream comes true :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

h a t i BUKAN untuk D I P A K S A

~ sns cerita tentang ~

Cerita masyarakat...

Si lelaki : awak betul ke sudah berpunya?

Si gadis : ya (angguk kepala, padahal berym saja).

Si lelaki : beruntung dia, cuma saya belum boleh terima lagi.

Si gadis : mudah-mudahan, amin. Akan beruntung juga gadis menjadi suri hatimu nanti, insyaAllah.

Si lelaki : hati saya masih pada awak, I cant deny my feelings! Please, give me a chance.Once in your life. Mungkin cara saya sebelum ini tersasar dan tersalah jauh, tapi saya harus diberi peluang kan? Tapi awak juga bersalah, bohong saya!

Si gadis : saya minta maaf, saya tak mampu dan tak boleh. Pembohongan saya untuk menutup pintu hati awak untuk saya, jujurnya saya tak mampu menerima kerana hati saya mungkin buat yang lain.

Si lelaki : tapi, awak sendiri tak yakin dia akan membalasnya kan?

Si gadis : bila kita mencintai, mengharap dia akan bersama dengan penuh pengharapan Lillahi ta'ala, kita pasti akan berdoa kebahagiaan dia walaupun dia belum tentu menjadi pasangan kita kan? Kebahagiaan orang yang kita sayang Lillahi ta'ala, insyaAllah kita juga akan bahagia. Kecewa itu pasti, dapat manis pasti muncul. Percayalah! Ada kala menjadi seorang sahabat itu lebih baik dari bersama sebagai sepasang pasangan.

Si lelaki : saya minta maaf, saya banyak buat silap pada awak. Awak sangat baik, malu saya dengan awak. Semoga awak berbahagia dengan dia, dan semoga awak peroleh jawapan yang terbaik dan positif dari dia. Itu doa saya untuk awak. Hm, saya kena tidur sebab hari ni dah mula oncall, tak tau bila dapat berbual lagi dengan awak. Jaga diri, jaga kesihatan dan jangan stress lagi ya, Saya tak boleh tengok awak sedih even saya selalu buat awak sedih dengan tindakan saya. Wsalam

Si gadis : Saya dah lama maafkan, jujurnya saya sendiri tak berani berbuat apa-apa. Tapi insyaAllah, saya akan cuba. Terima kasih ya, sudi berkawan dengan saya =). Semoga terus maju dalam kerjaya dan jaga diri dan kesihatan juga Tuan doktor =). W'salam.
________________________________________________________

Dialog di atas mungkin pernah dialami atau dibaca di mana-mana, sekadar cerita biasa tapi bila soal perasaan kerap kali ditanya dan ditimbulkan, seakan-akan menyakitkan hati untuk memberi jawapan bila mana segala persoalan telah jelas terjawab. Benar, orang kata hati tak boleh dipaksa. Lebih baik menerima orang yang sayang kita, dari mengharapkan cinta orang belum tentu menyayangi kita. Jujurkah hati?

Mengharap tanpa usaha tak guna juga, perlu ada sedikit inisiatif. Doa juga penting ' andai dia terbaik dan untukku, satukanlah hati kami. Andai dia bukan yang terbaik, jauhkanlah hati kami', contohnyalah.
Mudah-mudahan semuanya berakhir dengan tenang!

Cerita saya

Kawan saya membalas jawapan pada kata-kata saya ' no guy can handle my heart', lantas dia menjawab ' it's difficult, bukan no guy. Im sure there is, but its hard for u to find...and its hard for him to take care of ur heart '. Saya rasa sangat lucu ayat dia, saya bukan susah untuk didekati tapi saya sudah 'terpaut' pada sebuah hati yang belum mampu saya berterus terang dan saya rasa dia mungkin tidak boleh menerima saya. Saya tak tahu :(.

Nota 1: Semua orang, saya sihat. Saya sudah tukar gambar profile FB :). Senyum kan? Oh ho, abaikan bab mata.......:))

Nota : Bukan pemilik steteskop di leher dan berkot putih, hanya sekadar pemegang lensa :)

Jantung hati : hati tu pasti tahu yang saya punya perasaan padanya. hati itu ???? saya tak tau apa yang dirasa.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS