Container Icon

Suka Pelangi Saya?

E M A K ♥♥♥

Assalamua'laikum wbt


Selamat Hari Lahir ke 66 pada 19 May 2012.
Sentiasa mendoakan kesihatan, hati yang tenang dan kebahagiaan untuk  Mak
Cengeng! Memang cengeng = kuat menangis. Cop, sebenarnya sejak duduk UK lah baru mula berjinak-jinak terasa betapa senangnya nak mengeluarkan air mata.

Al-kisah, pagi tadi lepas siap kerja-kerja, terus telefon mak padahal baru 3 hari lepas telefon. Mak masih demam dan batuk, lagilah bertambah pilu di hati. Dengan malu-malu, sebelum tamatkan perbualan cakap ini kat mak 'Selamat Hari Ibu, Mak'. Lantas mak menjawab 'terima kasih banyak-banyak' dan seiring itu, air mata saya pun laju je keluar.

Saya sayang mak saya, sayang sangat walaupun jarang saya cakap padanya tapi saya sangat menyayanginya. Sakit dia, sakit jugalah saya. Gembira dia, gembira juga buat saya. Tak tau apa perasaan saya sebenarnya, sedih sebab tak dapat bersama dia di bulan Mei ini (hari jadi dan juga Hari Ibu), sedih bilamana rasa belum lagi menjadi anak yang baik untuk dia tetapi masih mencuba untuk menjadi dan terus menjadi bahkan dia antara idola untuk saya menjadi sepertinya.

Bukankah saya pernah berazam nak jadi suri rumah yang berjaya? Oh itu perlu minta izin suami nanti, abaikan dulu. Tak terungkap setiap satu pengorbanan mak, segalanya mak buat untuk saya (dan anak-anak lain serta untuk suami). Jadi pendoa yang setia, jadi Chef, jadi doktor, jadi guru, jadi pemandu dan sebagainya. Dasyat!!! Sungguh tak termampu membalasnya, cuma hari-hari yang wajib solat akan saya peruntukan doa-doa yang baik-baik untuk dia. Berusaha untuk tidak heret dia ke arah neraka dengan akhlak yang tidak baik. Saya mencuba...

Mak, kerana setiap doa-doa maklah Siti kuat di sini. Mak, Siti sayang sangat mak. Maafkan jika tidak berupaya membahagiakan mak :(. Selamat Hari Ibu untuk Mak yang tersayang. Selamat hari lahir jugak!

#Sentiasa juga saya berdoa agar mampu menjadi seorang menantu yang baik kelak untuk mak mertua saya. Buat ibu-ibu dan bakal ibu di seluruh dunia, kalian hebat. Selamat Hari Ibu!

##Mak redhakan kami anak-anak mak ya, halalkan segalanya T___T. Sayang Mak lillahi ta'ala ♥♥♥
Rindu!

Mak peminat Prof Dr Muhaya :)
JH : Tak salah meraikan hari ibu, bahkan hari-hari adalah hari ibu dan berusahalah menjadi anak yang soleh wa solehah kerana ALLAH untuk mereka. Itu saham yang terbaik untuk membantu mereka ke Syurga inshaALLAH.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: